Во РЕК Осломеј ќе се гради фотоволтаична централа, инвестиција од 7 милиони евра
Foto

Во РЕК Осломеј ќе се гради фотоволтаична централа, инвестиција од 7 милиони евра

Поранешните наоѓалишта на јаглен во РЕК Осломеј  за околу една година ќе бидат покриени со 10 мегаватна фотоволтаична мрежа. Компанијата елем од европска банка за обнова и развој зема кредит од 5,9 милиони евра за изградба на фотонапонската централа. Инвестицијата  изнесува седум милиони евра, од кои 5,9 милиони евра заем од Европската банка за обнова и развој, а останатите сопствени средства на ЕЛЕМ.

 

0 Коментари

Остави коментари