Во Крушево трибина за придобивките од развојот на еко туризмот
Foto

Во Крушево трибина за придобивките од развојот на еко туризмот

Трибина „Придобивки од развојот на еко туризмот”, ќе се одржи денеска во Крушево, во организација на партијата Демократска обнова на Македонија (ДОМ).

Според најавата, Љупчо Јаневски, директор на Агенцијата за поддршка и промоција на туризмот ќе зборува на темата „Еко-туризмот и неговите придобивки за локалниот економски развој“, а државниот секретар во Министерството за животна срединаи просторно планирање Ана Петровска ќе говори за активностите на овој ресор за развој на туризмот.  Ќе се дебатира и на темите „Крушево – дестинација за четири сезони“, како и „Параглајдеризмот како алтеративна форма на туризам”

Најавено е обраќање и на претседателката на ДОМ Маја Морачанин.

0 Коментари

Остави коментари