Во Франција расте бројот на лица заразени со новиот коронавирус кои се на интензивна нега
Foto

Во Франција расте бројот на лица заразени со новиот коронавирус кои се на интензивна нега

Бројот на пациенти сзаразени со новиот коронавирус на интензивна нега во Франција беше 384 вчера, додека во петокот имаше 371. Тоа е вторпат во изминатите седум дена таа цифра да се зголеми, откако се намали во изминатите 16 недели, соопштија француските здравствени власти.

Бројот на пациенти во француските болници се намали од 5.298 во петокот на 5.198 денеска.

Француските власти исто така објавија дека уште 29 лица починале од петокот, со што бројот на смртни случаи достигна 30.249.

0 Коментари

Остави коментари