Во ЕУ нема место за нерешените прашања меѓу Скопје и Софија
Foto

Во ЕУ нема место за нерешените прашања меѓу Скопје и Софија

Веројатно постои простор да се решат се уште нерешените прашања, но европскиот дух подразбира компромис, разум и да се гледа кон 21 век, во којшто сме, а не да се вртиме кон 19-тиот век, вели францускиот амбасадор Кристијан Тимоние во интервју за Радио Слободна Европа.

Според него, ЕУ не сака да ги увезе овие прашања, и не сака да биде место во кое ќе се водат бесконечни преговори за проблеми кои се поврзани со внатрешната политика. Амбасадорот зборува и за преговарачката рамка со ЕУ.

0 Коментари

Остави коментари