Во четврток протест во Тетово против зголемувањето на цената на струјата
Foto

Во четврток протест во Тетово против зголемувањето на цената на струјата

Граѓаните на Тетово за в четврток најавија протест на кој како што велат ќе го изразат револтот од одлуката на Регулаторната комисија за енергетија да се зголеми цената на струјата.

Преку протестот ќе побараат да се укине регулаторното тело, за кое како што потенцираат од иницијативниот совет на протестот, служи само за интересите на компаниите кои имаат бизниси со енергетика..инаку, претходно на зголемувањето на цената на струјата реакции имаше и од повеќе синдикати, здруженија, а реагираа и политичките партии.

0 Коментари

Остави коментари