Во 2019 зголемени даноци
Foto

Во 2019 зголемени даноци

Од денес се збогуваме со рамниот данок, а им кажуваме добредојде на прогресивното оданочување и повисоките придонеси за пензиско и за здравствено осигурување. Новите даночни реформи повлекуваат и повисоки даноци за кирии, капитални добивки и игри на среќа. Се намалува и лимитот за безготовинско плаќање. Од денес во кеш ќе се плаќа само до 1 000 евра.

0 Коментари

Остави коментари