ВМРО ДПМНЕ: Оставка на директорот на АХВ за антраксот во земјава
Foto

ВМРО ДПМНЕ: Оставка на директорот на АХВ за антраксот во земјава

ВМРО-ДПМНЕ бара оставка од директорот на агенцијата за храна и ветеринарство, Зоран Атанасов, зашто, според нив, не реагирал на време за да се спречи ширењето на болеста  антракс. Таа беше регистрирана пред неколку дена во стадо овци во долно строгомиште, кичевско.од вмро обвинуваат дека процесот на вакцинација на овците започнал подоцна отколку што било потребно, па според нив, поради тоа дошло и до појава на болеста. Сепак, нови случаи на антракс не се регистрирани.

0 Коментари

Остави коментари