Влдата го доставила списокот со фирми што ја злоупотребија државната помош до ОЈО
Foto

Влдата го доставила списокот со фирми што ја злоупотребија државната помош до ОЈО

Владата  ќе бара кривична одговорност за 344 работодавачи кои наместо на работниците државната помош ја ставија в џеб, велат оттаму за тв 24.

Според последната листа испратена од УЈП, половина од работодавачите до петокот ги дале парите на вработените.

Генералниот секретар Драги Рашковски тврди дека денеска го потпишал списокот кој што треба да стигне до обвинителството. Вели ОЈО се тие што треба да утврдат одговорност.

0 Коментари

Остави коментари