Владата се фали со експанзија на изградба на патишта, опозицијата ги обвинува за кражба на проекти
Foto

Владата се фали со експанзија на изградба на патишта, опозицијата ги обвинува за кражба на проекти

400 километри патишта во вредност од 236 милиони евра, најави владата со почетокот на градежната сезона годинава. Градежните активности треба да обезбедат раст на градежништвото и поголема економска активност. Евентуалните предвремени парламентари избори нема да ја сопрат изградбата зашто што тоа веќе е предвидено со буџетот, тврди владата. Се огласи и опозицијата порачаа дека квласта треба да се засрами и да прекине да се фали со проектите на ВМРО-ДПМНЕ.

 

0 Коментари

Остави коментари