Владата го именува Владо Бучковски за специјален претставник за Бугарија
Foto

Владата го именува Владо Бучковски за специјален претставник за Бугарија

 

Поранешниот премиер и министер, Владо Бучковски, ќе биде специјален претставник на македонската влада за Бугарија реши владата на својата последна седница.

Тоа значи дека освен министерот за андворешни работи Бујар Псмани и вицепремиерот Никола Димитров, Бучковски ќе биде трет експониран дел од тимот за преговорите со Бугарија.

Владо Бучковски инаку лани доби одбивателна пресуда од судот поради  апсолутна застареност на обвинението за набавката на тенковски делови во 2001 година.

0 Коментари

Остави коментари