Владата ги осуди нападите врз новинарите на вчерашниот протест по судските одлуки за „Монструм“
Foto

Владата ги осуди нападите врз новинарите на вчерашниот протест по судските одлуки за „Монструм“

„Владата на Република Северна Македонија најостро ги осудува нападите врз новинарите што случија за време на протестите после судските одлуки во случајот „Монструм“.

Во демократски општества секој има право на изразување незадоволство, но насилничките инциденти се неприфатливи и недозволиви.

Поаѓајќи од својот јасен став за нула толеранција за ваквите инциденти, Владата укажува дека секој напад врз медиумските претставници, физички или вербален, ќе биде најостро осуден и санкциониран и дека сите институции во државата, како и обвинителството и судовите, треба да постапуваат максимално брзо и професионално за било кој напад или закана против медиумските работници“ се вели во соопштението на Владата.

0 Коментари

Остави коментари