Вечерва премиера во Струмичкиот театар на претстава посветена на еко-насилството
Foto

Вечерва премиера во Струмичкиот театар на претстава посветена на еко-насилството

Вечерва Струмичкиот театар премиерно ќе ја изведе преставата „Шепоти од вода“ од Горан Милошевски, а во режија на Срѓан Јанакиевиќ. 

Станува збор за престава која ги апсолвира еколошките проблеми, еко-насилството во трката за профит наспроти борбата на индивидуата за здрав живот. 

Ова е театарски знак за предупредување за можната иднина на нашите деца, кажаа актерите кои ќе користат локални говорни дијалекти од струмичко-валандовскиот регион.

0 Коментари

Остави коментари