Уставниот суд во Перу го одобри барањето на лидерката на опозицијата Кеико Фуџимори
Foto

Уставниот суд во Перу го одобри барањето на лидерката на опозицијата Кеико Фуџимори

Уставниот суд во Перу го одобри барањето за заштита на незаконското апсење на лидерката на опозицијата Кеико Фуџимори.

Таа, меѓутоа, и натаму се наоѓа под истрага заради обвинение за корупција. Фуџимори е една од најмоќните политичарки во Перу, но доживеа пад на популарноста кога беше притворена во октомври 2018 година. Таа е обвинета дека примила пари од компанијата „Одебрехт“, бразилски градежен гигант, за претседателската камапња во 2011 и 2016 година.

0 Коментари

Остави коментари