Унгарскиот авиопревозник Визер по трет пат се пријави на огласот за субвенции од државата
Foto

Унгарскиот авиопревозник Визер по трет пат се пријави на огласот за субвенции од државата

Унгарскиот авиопревозник Визер по трет пат се пријави на огласот за субвенции од државата. Денес имаше јавно отворање на понудите и како што соопшти министерството за транспорт и врски, визер повторно е единствениот кандидат. Министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески денеска одржа прес-конференција на којашто информираше дека е успешен Јавниот повик за финансиска поддршка на авиокомпании и дека единствена компанија која што е пријавена е „Визер“. Во исто време, министерот Сугарески ги образложи и критериумите кои треба да ги исполни оваа авиокомпанија за да добие финансиска поддршка.

 

0 Коментари

Остави коментари