УКИМ ОДБЕЛЕЖУВА 70-ГОДИШЕН ЈУБИЛЕЈ
Foto

УКИМ ОДБЕЛЕЖУВА 70-ГОДИШЕН ЈУБИЛЕЈ

Во Универзитетскиот кампус „Свети Кирил и Методиј“ започна одбележувањето на 70 годишнината од основањето на Универзитетот, кој е најстар и најголем во земјава. Во пресрет на денот на Сесловенските просветители започнаа и други активности за одбележување на делот на светите браќа. Денеска пред споменикот беше полжено свежо цвеќе.

0 Коментари

Остави коментари