УКИМ: Обезвреднувањето на идеалите би значело и поткопување на темелите на државата
Foto

УКИМ: Обезвреднувањето на идеалите би значело и поткопување на темелите на државата

После институтот за национална историја денеска во однос на спорот со Бугарија се огласи и УКИМ.

ОД Универзитетот велат дека ги поддржуваат стратешките напори на владата за интегрирање во ЕУ и се придружуваат  кон ставот на МАНУ за државотворноста и идентитетот на македонскиот народ.

Универзитетот ги повикува владата и сите чинители во евроинтеграциските процеси да ги почитуваат достигањата на македонските научници.

Од УКИМ додаваат и дека обезвреднувањето на идеалите и на жртвите за посебна македонска држава би значело и поткопување на темелите на државата.

 

0 Коментари

Остави коментари