УЈП работи на сузбивање на нелојалната конкуренција
Foto

УЈП работи на сузбивање на нелојалната конкуренција

Сивата економија се уште претставува проблем за бизнис секторот кој бара да не се толерираат оние кои не плаќаат даноци.

Од Управата за јавни приходи уверуваат дека се прават контроли и очекуваат сите процеси што ги имплементираат да придонесат кон намалување на нелојалната конкуренција.

Според директорката на управата, Сања Лукаревска мал сегмент во намалувањето на сивата економија е и мерката „Мојддв“.

0 Коментари

Остави коментари