Угостителите сметаат дека мерките се промашени, бараат допрецизирање на истите
Foto

Угостителите сметаат дека мерките се промашени, бараат допрецизирање на истите

Остри реакции по однос на рестриктивните мерки на Владата. 

Од Сојузот на стопански комори на Македонија, туристичко – угостителската комора, хотелиерите и организаторите на настани сметаат дека новите марки за заштита од вирусот се неспроведливи и дека постои недореченост со што се ставаат во незавидна положба и работодавачите кои се пожалија на драстично намален профит. 

Мерките, сметаат дека се конфузни и недоречени па бараат нивно допрецизирање:

0 Коментари

Остави коментари