Тутунопроизводителите ги поздравуваат акциите за сузбивање на шверцот со тутун
Foto

Тутунопроизводителите ги поздравуваат акциите за сузбивање на шверцот со тутун

Тутунопроизводителите ги поздравуваат акциите за сузбивање на шверцот со тутун што за нив е директна конкуренција. Го поздравуваат и новиот закон со кој се укинуваат евидентните листови кои за нив беа дополнителна бирократија и непотребно чекање по шалтери.

Велат како и другите култури, тутунот се помалку ќе се произведува оти нема работна рака и млади кои сакаат да го произведуваат. Тутунот носи 100 милиони евра девизен прилив за земјава и од него зависат 20.000 семејства.

0 Коментари

Остави коментари