Тутунарите на средба со министерот и откупувалите
Foto

Тутунарите на средба со министерот и откупувалите

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа ќе одржи средба со иницијативниот одбор на незадоволните тутунари, сојузот на здруженијата на тутунопроизводители и претставници на откупните компании.

Тутунарите бараат зголемена динамика на откупот и реална проценка, пунктовите да бидат отворени и во саботите, како и, ако е потребно, рокот за откуп да се продолжи.

 

0 Коментари

Остави коментари