Турските безбедносни сили започнаа нова операција против ПКК во источна Турција
Foto

Турските безбедносни сили започнаа нова операција против ПКК во источна Турција

Турција ја почна антитерористичката операција „Каран-5“ со вклучување на речиси три илјади припадници на силите за безбедност, соопшти турското Министерство за внатрешни работи.

 

Операцијата ја изведуваат 179 тимови со 2.625 луѓе во округот Дијарбакир, Бингол и Муш во источна Турција.

0 Коментари

Остави коментари