Турски „Балканлар пластик“ почна со изградба на фабрика во Бунарџик
Foto

Турски „Балканлар пластик“ почна со изградба на фабрика во Бунарџик

Турската компанија „Балканлар пластик“ ја стартуваше изградба на фабрика во индустриската зона Бунарџик во копје. Најавена е инвестиција од 7,5 милиони евра, која ќе се реализра во неколу фази. За три години треба да се отворат 306 работни места. Ќе Произведува пластични производи. Турција еден од најголемите партнери на земјава. Лани имаше директни инвестиции од 36,2 милиони евра, а во првиот квартал од годинава 16,3 милиони евра.

0 Коментари

Остави коментари