Туристичкиот сектор најавува протести и блокади на патиштата ако државата не им помогне
Foto

Туристичкиот сектор најавува протести и блокади на патиштата ако државата не им помогне

Овој пат гласно побаруваат, најдоцна до 15 август да се промени одлуката за превоз на 50 проценти во автобусите и да продолжи мерката за субвенционирање на платите во овој сектор во кој спаѓаат туристичките агенции, водичите и превозниците, до декември.

Нема никаква логика, како што велат, да остане протоколот за патување со автобуси затоа што со почитување на безбедносните мерки може да се организира патување. додека сите агенции во светот добија прилика колку толку да закрепнат, помогнати од државата, како нивен столб и помош, кај нас како таа да прави се за намерно да останеме на улица.

Доколку не се исполнат нивните барања, највуваат масовни протеси и блокади на патиштата низ целата земја.

 

0 Коментари

Остави коментари