Туристичкиот сектор на колена, спас се бара во економските мерки, вакцините и отворање на границите со Грција
Foto

Туристичкиот сектор на колена, спас се бара во економските мерки, вакцините и отворање на границите со Грција

Туристичкиот сектор е на колена, загубите од ковид кризата се дури 90 отсто. Спас од целосен крах велат дека гледаат во економските мерки кои се заглавени во Собрание.

Туристичкиот работник Драган Кузмановски за тв 24 вели дека овие месеци едвај успеваат да ги покријат трошоците и платите.

Најавата дека од 14 мај Грција ќе ги отвори границите им дава надеж дека оваа туристичка сезона нема да биде изгубена.

 

0 Коментари

Остави коментари