Трпеновски за тв 24: Приватното и државното здравство се во спротивност
Foto

Трпеновски за тв 24: Приватното и државното здравство се во спротивност

Доктор Наум Трпеновски, очен хирург во емисијата 24 анализа вели дека можел да се ублажи ударот од третиот бра и и ма две страни. Од една страна се граѓаните со ниското ниво на почитување на мерките и равноправно со нив се носи и власта која покажа низок капацитет за справување.

„Ова е едно танго за двајца на власта и народот.“ - вели доктор Трпеновски.

Во однос на цените на приватните болници, Трпеновски вели дека приватното и државното здравство се во спротивност, се додека државата не реши да ги стави во едно. Слабоста на државното здравство доведен до ова, зошто лекарите не одат првои во странство, туку во приватниот, па потоа надвор. Тоа мора да се стави под контрола и тоа е важно за приватните установи да опстанат и да работат со фондот.

Вели дека тој се вакцинирал и ревакцинирал со кинеската вакцина и немал никакви проблеми.

0 Коментари

Остави коментари