ТРАЈКО ДИМКОВ И АРТАН ГРУБИ ЌЕ УЧЕСТВУВААТ ВО КОМИСИЈАТА ЗА ИЗБОР НА РАБОТНИЦИ ОД УБК
Foto

ТРАЈКО ДИМКОВ И АРТАН ГРУБИ ЌЕ УЧЕСТВУВААТ ВО КОМИСИЈАТА ЗА ИЗБОР НА РАБОТНИЦИ ОД УБК

Трајко Димков од ВМРО-ДПМНЕ и Артан Груби од ДУИ се пратениците кои ќе учествуваат во работата на Комисијата за селекција и избор на работници од управата за безбедност и контраразузнавање формирана од владата. Овие членови се предложени по претходна консултација со политичките партии. Комисијата го усвои и извештајот за работата на УБК и агенцијата за разузнавање за 2018 година. Директорот на агенцијата за национална безбедност Виктор Димовски рече дека новата агенција ќе биде транспарентна во однос на работата и отворена за медиумите.

0 Коментари

Остави коментари