Трајанов за ТВ 24: Не гледам суштинско придвижување на процесите со Бугарија

Павле Трајанов, лидер на Демократскиот сојуз во емисијата 24 анализа рече дека она што се случува сега е рефлексија и на Договорот со Грција, зошто и таму сме напраиле отстапки.

- Кога Бугарија виде дека може да се разрешат некои прашања, тогаш почнаа тие процеси  тезата за Живков дека сме дел од Бугарија, со години таа теза живее во Бугарија и со децении се гради дека ние сме еден народ со две држави. Јас сум умерен оптимист. Не гледам суштинско придвижување на процесите. Главните прашања кои ги оспоруваат со негација на македонскиот народ и јазик, тоа е една лоша геноцидна политика кон еден народ и не смееме да го дозволиме. Треба да бидеме мудри и трпеливи и да не брзаме. - рече Трајанов.