Тимоние за ТВ24: Новогодишна желба ми е датум за почеток на преговори
Foto

Тимоние за ТВ24: Новогодишна желба ми е датум за почеток на преговори

Датум за почеток на преговори со Европската Унија е новогодишната желба на францускиот амбасадор во земјава Кристијан Тимоние. 

Тој во интервју за ТВ24 открива дека кога пристигнал како дипломат во Македонија затекнал земја која се гуши – денеска престојува во земја која дише слободно, понекогаш се лути, честопати е критикувана, но е на вистинскиот пат за влез во европското семејство. 

Гаранција за датум оваа пролет нема – но она што мора да се заврши се реформите и борбата со корупцијата.

Во продолжение интервјуто на Тимоние за ТВ24:

0 Коментари

Остави коментари