Тасева: Парите што се нелегално стекнати многу лесно се даваат
Foto

Тасева: Парите што се нелегално стекнати многу лесно се даваат

Парите што се нелегално стекнати многу лесно се даваат за да се обезбеди заштита и да се обезбеди контрола врз владата. Се користат за поткуп, вели Слаѓана Тасева, претседателка  на Транспаренси интернешнл.

За емисијата Тилинг, која почнува во 18.15 часот, Тасева вели дека поразително е што, иако понекогаш  институциите имаат информации за извлекувања на пари од државата, ништо не се презема.

0 Коментари

Остави коментари