Студентска визија за менување на наративите за паркингот наспроти „Холидеј Ин“ преку урбан остров до инклузивен град
Foto

Студентска визија за менување на наративите за паркингот наспроти „Холидеј Ин“ преку урбан остров до инклузивен град

14 студенти од редовната студиска програма на Архитектонскиот факултет во Скопје со свои визии за тоа во каков град сакаме да живееме со свои визии за една од најатуелни теми врзани за урбанизмот и архитектурата во градот, паркингот наспроти „Холидеј ин“.

Студентите изработиле проект во деветтиот семестар од наставата на студиите по архитектура во рамките на студиото РАСТ 2.0. Истиот е резултат на интензивна неколку месечна работа во зимскиот семестар во учебната 2019/2020 година.

0 Коментари

Остави коментари