ССМ: Ковид-19 да се признае како професионално заболување за сите работници
Foto

ССМ: Ковид-19 да се признае како професионално заболување за сите работници

Сојузот на синдикати на македонија побара ковид -19 да се признае како професионално заболување за сите работници, а на вработените кои ќе отсуствуваат од работа поради оваа болест, да им бидат исплатени 100 проценти од основицата на плата утврдена со закон.

0 Коментари

Остави коментари