Собраниската расправа по ребалансот на Буџетот продолжува утре
Foto

Собраниската расправа по ребалансот на Буџетот продолжува утре

Во Собранието попладнево продолжи расправата по ребалансот на Буџетот, кој се носи поради ковид кризата и од чие усвојување зависи почетокот на реализацијата на четвриот пакет мерки за справување со последиците од ковид кризата вреден 470 милиони евра.

На крајот на денешното заседание на Собранието, спикерот Талат Џефери го закажа продолжението на оваа седница за утре во 12 часот.

Во текот на расправата опозицијата изнесе забелешки дека расходите се историски на највисоко ниво, дефицитот е на највисоко ниво, реализацијата на капитални инвестиции на најниско ниво, а парите предвидени во трите пакет економски мерки досега не се реализирале целосно, додека пратениците од владејачкото мнозинство застанаа во одбарана на предложениот ребаланс и апелираа за негова поддршка.

0 Коментари

Остави коментари