Собир за спас на Универзална сала
Foto

Собир за спас на Универзална сала

Пред платото на Универзалната сала иницијативата солидарни за срцето на скопје  ќе одржи собир за спас на  универзална сала, со единствена порака и желба, да не  исчезне овој белег на Скопје.

Иницијативата потекна по објавата на конкурсот, за идејно решение за парк со летна сцена кој според замислите на градските власти, би требал да никне на местото на „Универзална сала“.

По бурните рекации на  социјалните мрежи и во медиумите на иницијативата се придружија, музички и естрадни уметници, актерите, авторите, организаторите, промотерите, менаџерите. Во соопштението се повикуваат граѓаните да ги почитуваат мерките за дистанца и носење маски.

0 Коментари

Остави коментари