Со новиот закон опстојувањето на зелените пазари е доведено во прашање
Foto

Со новиот закон опстојувањето на зелените пазари е доведено во прашање

Со новиот закон - опстојувањето на зелените пазари доведено во прашање. Пазаџиите бојкотираат – лиценци не бараат, туку средба со премиерот заев и вицепремиерот Анѓушев. Групацијата на пазари бара да се одложи или укине законот за трговија на зелени пазари кој е во примена од почетокот на годинава. Организаторите на пазари, членки на Стопанската комора на Македонија, се договориле дека нема да склучуваат нови договори за закуп се додека не се изнајде решение за проблемот со кој се соочуваат. Товар за закупците на тезги ќе претставуваат и трошоците кои се најавуваат по однос на лиценцирање на закупците на тезги.

0 Коментари

Остави коментари