Славески за ТВ24: Вториот сет на мерки од владата нудат несигурност кај сите граѓани и компании
Foto

Славески за ТВ24: Вториот сет на мерки од владата нудат несигурност кај сите граѓани и компании

Трајко Славески член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ во своето гостување во Телевизија 24 зборуваше за мерките кои владата предводена од СДСМ ги донесе во врска со коронавирусот при што посочи дека тие се недоречени и конфузни. За овие мерки Славески го објасни следново:

„Недоречени се затоa што за разлика од некои други земји ние следиме какви мерки се презeмаат и на кој начин се комуницира со загрижената јавност насекаде. Кај нас  во моментот имаме впечаток дека ниту еден граѓанин,  ниту еден вработен или невработен, ниту една компанија не знае каде се наоѓа односно каде ќе се најде со она што беше предложено како таканаречен втор сет мерки и затоа се недоречени“.

0 Коментари

Остави коментари