Сивата економија, корупција и чести законски измени главен проблем на стопанството
Foto

Сивата економија, корупција и чести законски измени главен проблем на стопанството

Сивата економија, корупцијата, лошата администрација, измените на законите и честите инспекции се главен проблем за бизнисот. Ова го покажува анкетата нарачана од УСАИД во која биле анкетирани 518 компании. Тие исто така навеле и дека за добра бизнис клима им е неопходен ефикасен судски систем и предвидлив даночен систем. 

0 Коментари

Остави коментари