СИ-ЕН-ЕН: Документите покажуваат дека Кина покажувала помал број на заразени отколку што навистина имала
Foto

СИ-ЕН-ЕН: Документите покажуваат дека Кина покажувала помал број на заразени отколку што навистина имала

СИ-ЕН-ЕН објави документи кои покажуваат пропусти на Кина на почетокот на епидемијата на коронавирусот.

Документите кои се од кинеската провинција Хубеи покажуваат дека Кина прикажувала помали бројки на заразени со коронавирус, дека и биле потребни недели да дијагностицираат нови случаи и дека не ја известиле јавноста за пикот на сезоната на грипот во Хубеи во декември минатата година.

Според СИ-ЕН-ЕН, податоците од 10 февруари покажуваат 5.918 нови случаи, повеќе од двојно од бројката која ја објави Кина.

 

0 Коментари

Остави коментари