Штрајк на три аеродроми во Германија
Foto

Штрајк на три аеродроми во Германија

Вработените на три аеродроми во Германија – Диселдорф, Келн-Бон и Штудгарт денеска стапија во штрајк, барајќи зголемување на плата.

Штрајкот доведе до нарушување на воздушниот сообраќај во Германија. Штрајот погоди 100.000 патници, а влијае и на другите аеродроми, како во Берлин, каде се откажани 90 летови.

Синдикатот Вер.ди бара на вработените на контрола на патници, артикли, како и на аеродромскиот персонал, да им се зголеми саатницата на 20 евра.

0 Коментари

Остави коментари