Што стои зад бугарскиот обид за проблематизирање на историјата?
Foto

Што стои зад бугарскиот обид за проблематизирање на историјата?

Што стои зад бугарскиот обид за проблематизирање на историјата?  Дали Бојко Борисов игра двојна игра? Моштите на Делчев во Скопје - како оставштина за македонското битие или за раздор меѓу Софија и Скопје? Зошто проблемот се роди пред одлуката на Европската Унија - колку има политика во историјата, а колку љубов меѓу соседите на Балканот?

Во 24 Отворено историчарите Драги Ѓорѓиев, Далибор Јовановски, Петар Колев од ГДУ и бугарскиот европратеник, Андреј Ковачев.

0 Коментари

Остави коментари