Што може Македонија да очекува од најдолгото предизборие досега?
Foto

Што може Македонија да очекува од најдолгото предизборие досега?

Ако по утрото се познава денот, Македонија ја чека мачно предизборие – техничката Влада, функционерите на СДСМ и на ВМРО-ДПМНЕ уште не седнати во фотелјите – стартуваа со секојдневни обвинувања, навредувања, прозивки и квалификации. Прес, па реакција на пресот па реакција на реакцијата и така до недоглед. И додека партиите од македонскиот блок се натпреваруваат кој повеќе ќе ги обвини другите за криминал, во албанскиот блок – конкретни чекори за избори – албанската опозиција пред коалција за заеднички настап, се најавува можност и за изборно помирување на Касами и Гаши – за како што велат финалната битка со Али Ахмети. Што може Македонија да очекува од најдолгото предизборие досега?

Дебатираат универзитетскиот професор Никола Дујовски и аналитичарите Тодор Пендаров и Газменд Ајдини.

0 Коментари

Остави коментари