ШТО ЌЕ ЗНАЧИ ЗА МАКЕДОНИЈА НОМИНАЦИЈАТА НА УНГАРЕЦОТ ТРОЧАЈЊИ ЗА КОМЕСАР ЗА ПРОШИРУВАЊЕ ?
Foto

ШТО ЌЕ ЗНАЧИ ЗА МАКЕДОНИЈА НОМИНАЦИЈАТА НА УНГАРЕЦОТ ТРОЧАЈЊИ ЗА КОМЕСАР ЗА ПРОШИРУВАЊЕ ?

Наследникот на Јоханес Хан кој треба да биде предводник на проширувањето на Европската Унија, се' уште неизгласан во Европскиот Парламент предизвика реакции како во дипломатскиот свет - така и кај набљудувачите експерти и новинари. Номинацијата на унгарецот Ласло Трочајњи за оваа функција беше дел од фокусот на дебатите кои ги прават деновиве околу 300 новинари во Подгорица, на конференцијата „Денови на медиумите - ЕУ- Западен Балкан". Во новинарскиот свет тој е наречен уште и како „Извршителот на орбановата волја".

0 Коментари

Остави коментари