Што ќе стори Македонија во кризата Русија и НАТО?

Се звечка со оружје, Русија и НАТО на работ на војна или само политички билет? Украина во центарот на стравувањата. Ќе победи ли разумот во играта на нерви или ќе се оди подлабоко во заканите? Што ќе стори Македонија во оваа безбедносна криза? Дали овие тензии ќе имаат влијание во спорот со Бугарија? 

Дебата помеѓу Павле Трајанов, лидер на Демократскиот сојуз, Драги Ковачки од ВМРО-ДПМНЕ, екс амбасадорот во НАТО Нано Ружин и Емил Киријас од Барселона.