Шекеринска: Носењето маска е најдобра заштита, подобра и од вакцината
Foto

Шекеринска: Носењето маска е најдобра заштита, подобра и од вакцината

„Бројките на заразени и починати во светот растат, ова беше за очекување. На ова предупредувавме, ова не е за изненадување. Затоа она што се случува кај нас е слично со она што се случува во другите земји. Бројките се се уште многу високи. Според последните истражување, носењето маска е најдобрата заштита, подобра дури и од вакцината. Се зголеми бројот на тестирања. Подобро е да ги најдете заразените, а бројките на починати се загрижувачки“ вели министерката за одбрана, Радмила Шекеринска во Студио 10 на ТВ24.

0 Коментари

Остави коментари