Шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас денеска ќе го посети Скопје

Шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас денеска во Скопје. Во фокусот меѓудругото и  имплементацијата  на Договорот од Преспа. Дали можеби ова посета е дел од дипломатскиот притисок и напор за деблокада на макеоднските евроинтеграции.