Шахпаска: Бројот на невработени го кренаа и нашинците кои се вратија од странство 
Foto

Шахпаска: Бројот на невработени го кренаа и нашинците кои се вратија од странство 

Голем дел од нашите граѓани кои престојуваа во странство, а кои заради пандемијата се вратија и останаа, почнаа да се пријавуваат во агенцијата за вработување, за да имаат пристап до финансиска поддршка од државата, вели министерка за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска во неделното интервју за Радио Слободна Европа.

0 Коментари

Остави коментари