Сеопфатно сексуално образование во основните училишта
Foto

Сеопфатно сексуално образование во основните училишта

Близу 90 отсто од родителите се согласуваат да се воведе сеопфатно сексуално образование во основните училишта, покажуваат резултатите од истражувањето што го спровела асоцијацијата за здравствена едукација и истражување „Хера“.

Предлог-моделот и пилот-програмата за воведување сеопфатно сексуално образование во основните и средните училишта во земјата, коишто во текот на 2018 година беа изработени од бирото за развој на образованието, „Хера“ и група експерти, предлагаат посебна програма за сексуално образование која би се изучувала како изборен предмет во основното образование.

0 Коментари

Остави коментари