СЕДУМ ОТСТО ОД КРЕДИТОСПОСОБНОТО НАСЕЛЕНИЕ ВО ЗЕМЈАВА ЗЕМАЛЕ БРЗИ КРЕДИТИ
Foto

СЕДУМ ОТСТО ОД КРЕДИТОСПОСОБНОТО НАСЕЛЕНИЕ ВО ЗЕМЈАВА ЗЕМАЛЕ БРЗИ КРЕДИТИ

Седум отсто од кредитоспособното население во земјава земале брзи кредити во висина од 200 до 400 евра. Најчесто кредит земаат физички лица кои не ги исполнуваат условите кај банките.

Од новоформираната асоцијација на финансиски друштва велат дека имаат заштитни механизми како при одлука за доделување на вакви мали кредит, така и за оние кои не го враќаат, па многу мал процент завршуваат кај извршителите. Во моментов се активни 24 друштва, кои даваат брзи кредити.

0 Коментари

Остави коментари