Се зголемуваат истражувачките стории, но минимално
Foto

Се зголемуваат истражувачките стории, но минимално

Резултатите од анализата на резултатите од мониторингот на известувањето на медиумите за 2018 година кој го спроведоа неколку граѓански организации покажува дека дека постои подобрување во степенот на застапеноста на истражувачките и на аналитичките новинарски текстови во македонските медиуми констатуираа денеска на конференцијата посветена токму на перспективите на исстражувачкото новинарство каде беше констатирано дека во однос на претходите две години, истражувачкото новинарство во македонските медиуми е препознаено како важна алатка во исполнувањето на новинарската мисија.

 

 

 

 

0 Коментари

Остави коментари