Се одбројува до одлуката за датум за преговори
Foto

Се одбројува до одлуката за датум за преговори

Дали политичката цена што ја плати земјава и граѓаните ќе валоризира од Европската Унија? Се сретна премерот Заев и еврокомесарот Хан. Ќе има ли датум за почеток на преговорите со ЕУ? Со изборот на претседател на државата – внатрешно политичката состојба во зона на стабилизација – на ред се реформите, од каде ќе почнат? Колку кадровски промени врвот на власта, но и на партиско ниво ќе бидата значајни да се врати довербата на граѓаните дека се гради општество во кое сите се еднакви. Се одбројува до одлуката за датум за преговори – дали ќе се сработи домшната задача со новиот закон за обвинителство?

Дебатираат екс пратениците Исмет Рамадани Евроатлански совет на Македонија, Ѓулистана Марковска и Нано Ружин, поранешен дипломат.

0 Коментари

Остави коментари