Се очекуваат нови антикризни мерки во 2021 година
Foto

Се очекуваат нови антикризни мерки во 2021 година

Четвртиот сет економски мерки нема да биде доволен за надминување на економската криза. Со последните донесени мерки само ќе се ублажат ударите од пандемијата, ќе се зачуваат работните места и ликвидноста на компаниите, но нема да се случи рестартирање на економијата, вели вицепремиерот Фатмир Битиќи и не ја исклучува можноста наредната година да има петти и шестти сет економски мерки.

0 Коментари

Остави коментари